A lakásárak kerületenként eltérően emelkednek

Az elmúlt évek lakásárzuhanása után tavaly emelkedni kezdtek az árak, és a növekedés idén is folytatódik. Természetesen még nem az összes budapesti kerületben és vidéki városban számottevő az árak felívelése. Ha szeretné eladni budapesti ingatlanát, biztosan kíváncsi rá, hogy az Ön kerületében is nőttek-e már az ingatlanárak; kérhet-e többet a lakásért, mint például egy évvel ezelőtt. Ha korábban azért halasztotta el ingatlana értékesítését, mert csak nyomott áron tudott volna megszabadulni tőle, érdemes az alábbiak alapján tisztában lennie a környékbeli helyzettel.
A XIV. kerületben volt a legnagyobb áremelkedés
2013-ról 2014-re a legnagyobb mértékben a XIV. kerület ingatlanárai növekedtek: itt 4,6 százalékkal lettek drágábbak az ingatlanok. A második helyen a XVIII. kerület áll, ahol átlagosan 4,3 százalékkal kellett többet fizetni egy lakásért, mint egy évvel ezelőtt. A harmadik hely az V. kerületé: itt 3,9 százalékkal drágábbak az ingatlanok. A tízes listán szerepel még többek közt a XI., a VII., a XIII., a VIII. és a IX. kerület is. A legkisebb növekedés a X. kerületben volt tapasztalható: itt mindössze 0,5 százalékkal növekedtek a lakásárak.
A legnépszerűbb környékek és méretek
A legnagyobb áremelkedés nem feltétlenül a legnépszerűbb területeken volt tapasztalható: a legkeresettebbek ugyanis a fővároson belül a II., a XII. és a XIII. kerület, azon kívül pedig Veszprém és Pest megye. A lakás mérete is fontos: a legkönnyebben az 50-75 négyzetméteres lakások kelnek el, amelyeket 12-20 millió forintért kínálnak.
Adja el most lakását!
Ha lakása a legnépszerűbb kerületek egyikében található, és a mérete is a keresett kategóriába esik, de eddig a piac fellendülésére várt az eladással, akkor most érdemes feltöltenie azt az ingatlanhirdető oldalakra. Próbálja ki az egyik vezető portált, az Ingatlannet.hu oldalt, amely 15 éve a legnépszerűbbek közé tartozik, a vevők és az eladók körében egyaránt. Az egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát és áttekinthető oldalra könnyedén feltöltheti a hirdetését: ezután már nincs is más dolga, mint várni az érdeklődők hívását.