A megfelelő DVR kiválasztása biztonsági kamerákhoz

A biztonsági kamerák önállóan nem használhatók, mindig csatlakoztatnunk kell őket egy digitális video rögzítőhöz, népszerű nevén DVR-hez. Az elérhető DVR-ek közt böngészve azonban nem olyan könnyű választani. Érdemes figyelembe venni, hogy hány biztonsági kamerát szeretnénk használni, és olyan DVR-t választani, amelyik ennél több csatornával rendelkezik, hogy egy esetleges későbbi kamera bővítés esetén ne kelljen a DVR-t is lecserélnünk.

Az is megfontolandó kérdés, hogy hány darab, és maximum hány TB (TeraByte) kapacitású merevlemezt képes a DVR kezelni, hiszen nagy számú biztonsági kamera esetén nagyobb tárhelyre lesz szükségünk, hogy az általunk kívánt időtartamnyi felvétel visszanézhető legyen.

Amennyiben a DVR-t közvetlenül monitorra csatlakoztatva is szeretnénk használni, úgy figyeljünk arra, hogy mindkét eszköz tartalmazza a megfelelő VGA, vagy HDMI interfészt.

kamera

Bizonyos DVR-ek képesek hangfelvételt is rögzíteni a biztonsági kamera képe mellé, ehhez érdemes utánanézni, hogy a kiszemelt DVR-en hány hang bemenet/kimenet található.

Hasonlóképp találhatunk olyan DVR-eket is, melyek ráköthetők a riasztó rendszerünkre, és képesek onnan – egy eseményre figyelmeztető – jelet fogadni, vagy éppen jelet adni a riasztórendszer számára egy biztonsági kameránk által észlelt eseményről. Ha szükségünk van erre, akkor mindenképp olyan DVR-t válasszunk, amelyik a megfelelő számú riasztó be-/kimenettel rendelkezik.